cishew
HET VERHAAL
Cashewnoten, lekker bij de borrel, perfect als vleesvervanger en verantwoord als tussendoortje. Steeds meer mensen ontdekken ze, de wereldhandel neemt toe. Maar hoe transparant is die handel? Hoe eerlijk zijn de prijzen? Waar komen de nootjes vandaan? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden in het land van herkomst.
Dat is niet altijd duidelijk. Eigenlijk bijna nooit. De meeste cashews worden gepeld in een ander werelddeel dan waar ze aan de boom groeien. Daarmee wordt het geld verdiend op andere plekken dan waar de noten groeien en gaat een nootje onnodig op milieuonvriendelijk transport. De arbeidsomstandigheden in veel Aziatische landen waar gepeld wordt, zijn gemiddeld gezien oneerlijk en onveilig.
We hebben onszelf een flinke opdracht gegeven: de boeren en verwerkers een eerlijke prijs geven, de werkomstandigheden in het land van herkomst verbeteren, de ecologische voetafdruk verkleinen én tegelijk de meest gezonde én gevarieerde cashews op de markt brengen. Daarom staan wij vierkant achter onze rechte noot en blijven we dicht bij het origineel. We overschreeuwen de heerlijke smaak niet met onnodige toevoegingen, maar introduceren de Noot Cuisine: fantastische smaken met eerlijke ingrediënten.